Цитати

Късчета радост от миналото

Времето препуска с бързи крачки. Дори като че ли подтичва от време на време. Времето не чака. То сякаш се надбягва с безвремието... И ние все бързаме. Бързаме още от раждането. С първия ни вик и съприкосновение със света започваме да се надбягваме с него-Времето. И защо ли? За къде ли бързаме и има ли смисъл да бързаме...? Защо ли не се поспрем, защо не огледаме по-внимателно света. И защо не му се порадваме по-дълго, спирайки погледа си на най-красивите шарки, които ни заобикалят. Защо не съзерцаваме с още по-голяма наслада и възхита багрите на сезоните, чара на изгревите и залезите, били те край морето или планината. Защо дълго, дълго не си плакнем очите в небесната синева или морската шир. Или защо ли бавно и ненаситно не се наслаждаваме на израстването на нашите деца. Защо не задържим Времето в ръцете си и защо не поискаме да бъдем в още по-голяма близост с най-близките си и обичани хора. Защото времето не спира. То сякаш тича, а заедно с него тичаме и ние. Защо не поспрем... дори за миг...? Все бързаме, не, по-скоро бягаме към утрешния ден, без да знаем какво ще ни донесе-радост или болка, щастие или дълбока нега. Бързаме, подгонени от нашето всекидневие и затичани към утрешния ден. Сякаш никога не се замисляме, че там някъде, в края е смъртта. Ето защо сега, когато годините ми са напреднали и вече гледам на света от позицията на помъдряла жена, ми се иска да се върна към миналото, по-точно към младостта и радостта ми, тогава, когато бях млада, почти дете и гпедах на света с широко отворени очи, поглъщайки жадно всяка шарка и звук от тоз прекрасен и невероятен Свят. А това беше свят на красота, щастливо изживени мигове и блаженство. А в душата ми непрестанно звучеше един любовен рефрен...
Използваните в категория ,,Романи, Поезия, Новели и Разкази" текстови, графични и други материали са собственост на носителя на авторски права.
Всяко копие и редуциране на информация се преследва по ,,Закона на авторското право и сродните му права", както и по ,,Закона за защита на конкуренцията."